In curand

Consorțiul va dezvolta două instrumente care vor crește gradul de know-how și atractivitatea obiectivelor și activităților turistice din zona transfrontalieră pentru familiile cu copii.

  • Prima dintre ele este aplicația mobilă care va conține un inventar al principalelor atracții turistice pentru familiile cu copii, prezentată într-un mod distractiv și ușor de înțeles de toate vârstele. Utilizatorii vor completa un scurt chestionar și pe baza răspunsurilor vor fi direcționate către unul dintre cele 3 tururi autoguidate oferite prin proiect. Tur de distracție și sport, tur cultural, tur peisaje naturale. După alegerea unui tur, utilizatorii vor afla fapte interesante despre fiecare locație din regiunea CB pe care o vor vizita și li se va cere să rezolve provocări distractive în 5-7 locații pe tur, obținând astfel puncte. La sfârșitul jocului, utilizatorii vor primi scorul final și vor afla cât de bine s-au comportat în comparație cu ceilalți.
  • Al doilea instrument este reprezentat de un kit de călătorie special conceput pentru copii – va include un rucsac umplut cu plute, felinare, hărți, truse de prim ajutor, broșuri 3D, capace tematice etc. Cele două instrumente vor face explorarea patrimoniului natural și cultural din regiunea transfrontalieră distractiv, interactiv și antrenant.

Consorțiul va organiza 25 de evenimente în școli din întreaga zonă transfrontalieră în timpul căruia produsele proiectului – Festivalurile de distracție în familie, cele 3 tururi autoguidate și aplicația mobilă – vor fi prezentate copiilor și părinților acestora. Toți copiii prezenți la evenimente vor primi trusele de călătorie special concepute pentru ei.

Pentru a promova și valorifica în continuare patrimoniul cultural RO-BG, consorțiul va organiza 2 festivaluri de distracție în familie, care vor include turnee, pictură, meșteșuguri, poezie, muzică, arte și tradiții, produse alimentare din zona transfrontalieră. Fiecare festival va avea cel puțin 300 de participanți din ambele țări, majoritatea fiind familii cu copii.