Țesturi pentru pâine pe vatră
Rosiori de Vede, Teleorman
Suntem singurii producatori de produse traditionale romanesti pentru facut paine pe vatra (testuri). Produsele sunt facute in stil traditional, ca pe vremea dacilor. Painea si mancarea pregatita in aceste tipuri de cuptoare din lut este o delicatesă.
Producător de obiecte ceramice
Sat Măldăeni, comuna Măldăeni, jud.Teleorman
Ceramică de Cucuteni
Ceramica de Oboga
Comuna Oboga, Județul Olt, România
Sculpturi Lemn
Pagina Facebook · 105 prieteni
Angel Mitrofanov – maestru sculptor în lemn
Ruse, Bulgaria
Angel Mitrofanov – maestru sculptor în lemn din 1979. Din 1981, președinte al Grupului Ruse al ZMNHZ; unul dintre fondatorii „Cooperativei Dunării”. Angel Mitrofanov este decanul grupului de maeștri Ruse. Ca stil în munca sa, Angel Mitrofanov are preferințe pentru sculptura clasică în lemn – realizează panouri decorative, mobilier stilat cu sculptură în lemn pentru amenajarea camerelor din clădiri publice, birouri, locuințe. Participa la expozitii nationale si internationale.
Boryana Mocheva - maestru în meșteșugul „țesăturilor de artă”
Ruse, Bulgaria
Boryana Mocheva - maestru în meșteșugul „țesăturilor de artă”, membră a „Cooperativei Dunării” din 2018. Absolventă „Fine Art” la VTU, profesoară de lungă durată, director al Liceului de Design Moda, artist din suflet și din vocație. Își arată talentul polivalent în diverse meșteșuguri – pictură cu icoane, mătase pictată, sticlă pictată, gravură pe piele naturală. Boryana Mocheva reprezintă Bulgaria la Festivalul Internațional de Arte și Meserii Șile-Turcia din 2018; Festivalul Internațional de Arte și Meserii Büyükçekmece–Istanbul în 2018 și 2020.
Desislava Tiholova - Bijuterii din mărgele
Ruse, Bulgaria
Desislava Tiholova face bijuterii din mărgele. Filolog și folclorist de profesie, parte a echipei Muzeului Regional de Istorie Ruse, iar din 2016 maestru în arte și meșteșuguri populare. În timpul expedițiilor și întâlnirilor la care a participat în diferite regiuni ale țării, Desislava a colectat și studiat diverse modele și tehnici de lucru cu margele. Din 2009, participă în mod regulat la Târgul Internațional de Artizanat de la AEK Etara, participă la Săptămâna Meșteșugurilor din Plovdiv, Pazardzhik. Există publicații legate de folosirea mărgelelor în cultura tradițională bulgară: „Decorări tradiționale de mărgele – funcție și semantică”; „Decorări și accesorii cu mărgele în colecțiile muzeale”; „Margele în cultura tradițională bulgară”.
Kremena Dimitrova - maestru al meșteșugurilor de artă populară - dantela Kalofer
Ruse, Bulgaria
Kremena Dimitrova, maestru al meșteșugurilor de artă populară - dantela Kalofer. Un inginer de studii, cu un al doilea master - contabilitate, și o inimă - îndrăgostit de dantelă. Sunt multe participări de succes: concursul „Păsări miracole” din orașul Vologda, Rusia; Concurs de logo al revistei spaniole Bollilleras; participă la un concurs de revistă - „My Christmas Lace”; participă la zilele europene ale artei și meșteșugurilor din orașul Elena; a participat la concursuri din Bruges - Belgia și Țările de Jos în legătură cu congresele dantelăriei desfășurate acolo; timp de câțiva ani a participat la demonstrații de realizare a dantelei Kalofer la AEK „Etara” și la Muzeul de Istorie din Smolyan.
Margarita Boneva - maestru al dantelei Kalofer
Ruse, Bulgaria
Margarita Boneva maestru al dantelei Kalofer. Margarita Boneva este de profesie filolog, profesoară de multă vreme de limba și literatura bulgară. A participat la numeroase expoziții, prezentări, demonstrații - Muzeul de Istorie G. Oryahovitsa 2000; Palatul Naţional al Culturii - expoziţia Asociaţiei Muncitorilor Casnici; expozitii si demonstratii in Romania, orasele Constanta si Rushtori di Vedi; șireturile țesute de ea au împodobit paginile revistei Lace Express publicată în Canada de câțiva ani; participarea la un concurs de logo al revistei spaniole Bollilleras și a câștigat premiul I; anul următor a fost clasat pe primul loc pentru a doua oară; a participat la concursuri în Bruges-Belgia și în Țările de Jos în legătură cu congresele dantelăriei desfășurate acolo. Dantelele tesute de Margarita aduc frumusete cu mult dincolo de granitele tarii noastre - Grecia, Spania, Romania, America.
Maria Bratkova - meșteșugar „Tricotat artistic – dantelă Kalofer”
Ruse, Bulgaria
Maria Bratkova - meșteșugar „Tricotat artistic – dantelă Kalofer”, membră „Cooperativa Dunării” din 2014, inginer de studii. Din 2011, își transformă hobby-ul într-o ocupație cu normă întreagă. Participă la expoziția „Dialog între trecut și prezent” la Muzeul Național de Etnografic Sofia; în 2013 a călătorit în orașul Presov /Slovacia/ și a concertat la Festivalul Internațional al Dantelei; a participat la festivalul internațional „Miracle Birds” din orașul Vologda, Rusia; concertează la festivalurile internaționale de dantelă din Cracovia/Slovacia/, Vanberg/Republica Cehă; în 2018 a participat la traininguri de vară organizate și susținute la Palatul din Balcic.
Sevim Ganeva - maestru al broderiei albe și al acelor
Ruse, Bulgaria
Sevim Ganeva maestru al broderiei albe și al acelor din 1991. În 2013 a reprezentat cu succes Bulgaria la festivaluri prestigioase din Turcia - Istanbul - Pendik și Buyukcekmedze, orașul Shile. În 2019, a reprezentat Bulgaria la un festival internațional de arte și meșteșuguri din Uzbekistan.