Un nou targ in „Ograda lui Moromete” in 2023

CCMP Europroject va participa la organizarea unui nou targ in „Ograda lui Moromete” in aprilie 2023. Detalii despre data exacta si invitatii prezenti la targ se vor regasi pe pagina de facebook a proiectului.

Targ “Brunch in Ograda lui Moromete” 15 octombrie 2022

CCMP Europroject in colaborare cu 2 organizatii locale din judetul Teleorman a organizat pe 15 octombrie 2022, la Talpa, Teleorman, targul „Brunch in Ograda lui Moromete”. Evenimentul a fost promovat pe Facebook si s-a bucurat de vizita a peste 300 de persoane. La eveniment au fost prezent artizani si mestesugari care au demonstrat traditiile locale. Astfel, s-au facut demonstratii de copt paine la test, olarit precum si de dansuri traditionale din zona CBC. Evenimentul va fi repetat si in anii ce vor urma.

BIC INOBRIDGE a efectuat o serie de vizite în școli în legătură cu implementarea proiectului „KIDS – A UNIQUE TRAVELLING CONCEPT IN THE RO-BG AREA FOR CHILDREN AND THEIR FAMILIES”

BIC Innobridge a lansat o serie de vizite la diferite școli în legătură cu implementarea proiectului „KIDS – A UNIQUE TRAVELLING CONCEPT IN THE RO-BG AREA FOR CHILDREN AND THEIR FAMILIES”. Scopul vizitelor este de a prezenta rezultatele proiectului și de a promova destinații turistice și oportunități pentru turismul de familie din regiunea transfrontalieră România – Bulgaria. În cadrul întâlnirilor vor fi prezentate cele 3 trasee dezvoltate: „Repere naturale”, „Moștenire culturală și istorică” și „Sport și divertisment”, precum și aplicația mobilă și funcționalitățile acesteia. De asemenea, vor fi furnizate 250 de truse de călătorie pentru copii, care includ un rucsac, o lanternă, o hartă interactivă, o trusă de prim ajutor, o pălărie, un pliant și o broșură 3D.

————————————————– ————————————————– –

09.06.2021

Vizită la Liceul Profesional de Turism „Ivan P. Pavlov”

Echipa din cadrul proiectului „KIDS – A UNIQUE TRAVELLING CONCEPT IN THE RO-BG AREA FOR CHILDREN AND THEIR FAMILIES” a vizitat Liceul Profesional de Turism „Ivan P. Pavlov” pe 08.06.2021 și a organizat un eveniment. Scopul evenimentului a fost prezentarea rezultatelor proiectului și promovarea destinațiilor turistice și a oportunităților pentru turismul de familie din regiunea transfrontalieră România – Bulgaria. În cadrul evenimentului au fost prezentate cele 3 trasee dezvoltate: Turul peisajelor naturale „,” Turul cultural „și” Turul distractiv și sportiv „, precum și aplicația mobilă și funcționalitățile acesteia, precum și aplicația mobilă și funcționalitățile acesteia. La eveniment au participat 109 participanți.
————————————————– —————————————————

11.06.2021

Între 09-11.06.2021 au avut loc alte 3 evenimente organizate în școli

În zilele de 9, 10 și 11.06.2021 au fost organizate încă 3 evenimente la Liceul Profesional de Turism „Ivan P. Pavlov”. Scopul vizitelor a fost de a prezenta rezultatele proiectului și de a promova destinațiile turistice și oportunitățile pentru turismul de familie din regiunea transfrontalieră România – Bulgaria. În timpul vizitei au fost prezentate cele 3 trasee dezvoltate: Turul peisajelor naturale „,” Turul cultural „și” Turul distractiv și sportiv „, precum și aplicația mobilă și funcționalitățile acesteia, precum și aplicația mobilă și funcționalitățile acesteia. La eveniment au participat 257 de participanți.

————————————————– —————————————————

16.06.2021

Evenimente la școala primară „Toma Kardzhiev”

2 evenimente au fost organizate la Școala Primară „Toma Kardzhiev” în 14 și 15.06.2021. Scopul evenimentelor a fost să prezinte rezultatele proiectului și să promoveze destinațiile turistice și oportunitățile pentru turismul de familie din regiunea transfrontalieră România – Bulgaria. În timpul vizitei au fost prezentate cele 3 trasee dezvoltate: Turul peisajelor naturale „,” Turul cultural „și” Turul distractiv și sportiv „, precum și aplicația mobilă și funcționalitățile acesteia, precum și aplicația mobilă și funcționalitățile acesteia. La eveniment au participat 102 participanți.
————————————————– ————————————————– –

23.06.2021
Evenimente la școala primară „Yordan Yovkov”

2 evenimente au fost organizate la școala primară „Yordan Yovkov” pe 22 și 23.06.2021. Scopul vizitelor a fost de a prezenta rezultatele proiectului și de a promova destinațiile turistice și oportunitățile pentru turismul de familie din regiunea transfrontalieră România – Bulgaria. În timpul vizitei au fost prezentate cele 3 trasee dezvoltate: Turul peisajelor naturale „,” Turul cultural „și” Turul distractiv și sportiv „, precum și aplicația mobilă și funcționalitățile acesteia, precum și aplicația mobilă și funcționalitățile acesteia. La eveniment au participat 110 participanți.

————————————————– ————————————————– –

29.06.2021

Eveniment la școala de limba engleză „Geo Milev”

Echipa din cadrul proiectului „KIDS – UN CONCEPT DE CĂLĂTORIE UNIC ÎN ZONA RO-BG PENTRU COPII ȘI FAMILII LOR” a vizitat Școala de Limbă Engleză „Geo Milev” pe 28.06.2021. Scopul evenimentelor a fost să prezinte rezultatele proiectului și să promoveze destinațiile turistice și oportunitățile pentru turismul de familie din regiunea transfrontalieră România – Bulgaria. În timpul vizitei au fost prezentate cele 3 trasee dezvoltate: Turul peisajelor naturale „,” Turul cultural „și” Turul distractiv și sportiv „, precum și aplicația mobilă și funcționalitățile acesteia, precum și aplicația mobilă și funcționalitățile acesteia. La eveniment au participat 25 de participanți.

Festival pentru copii și familiile lor

La târgul tradițional de toamnă din Vratsa a avut loc un festival pentru copii și familiile lor. Inițiativa pentru acesta este Camera de Comerț și Industrie din Vratsa, ca parte a unui proiect privind programul de cooperare transfrontalieră Bulgaria-România și care vizează dezvoltarea turismului de familie.

http://www.tv-vratsa.bg/bg/festival-za-detsa-i-tehnite-semeystva/

Vratsa

Ruse

In curand

Consorțiul va dezvolta două instrumente care vor crește gradul de know-how și atractivitatea obiectivelor și activităților turistice din zona transfrontalieră pentru familiile cu copii.

  • Prima dintre ele este aplicația mobilă care va conține un inventar al principalelor atracții turistice pentru familiile cu copii, prezentată într-un mod distractiv și ușor de înțeles de toate vârstele. Utilizatorii vor completa un scurt chestionar și pe baza răspunsurilor vor fi direcționate către unul dintre cele 3 tururi autoguidate oferite prin proiect. Tur de distracție și sport, tur cultural, tur peisaje naturale. După alegerea unui tur, utilizatorii vor afla fapte interesante despre fiecare locație din regiunea CB pe care o vor vizita și li se va cere să rezolve provocări distractive în 5-7 locații pe tur, obținând astfel puncte. La sfârșitul jocului, utilizatorii vor primi scorul final și vor afla cât de bine s-au comportat în comparație cu ceilalți.
  • Al doilea instrument este reprezentat de un kit de călătorie special conceput pentru copii – va include un rucsac umplut cu plute, felinare, hărți, truse de prim ajutor, broșuri 3D, capace tematice etc. Cele două instrumente vor face explorarea patrimoniului natural și cultural din regiunea transfrontalieră distractiv, interactiv și antrenant.

Consorțiul va organiza 25 de evenimente în școli din întreaga zonă transfrontalieră în timpul căruia produsele proiectului – Festivalurile de distracție în familie, cele 3 tururi autoguidate și aplicația mobilă – vor fi prezentate copiilor și părinților acestora. Toți copiii prezenți la evenimente vor primi trusele de călătorie special concepute pentru ei.

Pentru a promova și valorifica în continuare patrimoniul cultural RO-BG, consorțiul va organiza 2 festivaluri de distracție în familie, care vor include turnee, pictură, meșteșuguri, poezie, muzică, arte și tradiții, produse alimentare din zona transfrontalieră. Fiecare festival va avea cel puțin 300 de participanți din ambele țări, majoritatea fiind familii cu copii.